Kedves Barátunk!
2017. július 17.
Nyáron részlegesen zárva

Kiállítás
2017. július 17. – augusztus 20.
V. emeleti Nemzeti Ereklyetér és VI. emeleti Ars Librorum Kiállítótér

Könyvtárunk múzeum is, ezért két nagy kiállításunk: az Arany Jánosról szóló „Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet, illetve „A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944” a nyári zárás ideje alatt is látogathatóak lesznek. Könyvtári szolgáltatásaink augusztus 20. után lesznek újra elérhetők. Ez idő alatt hírlevelet sem küldünk.

További részletek
Vizek – partok – emberek – fotókiállítás a K11 galériában

Kiállítás
2017. augusztus 6-ig
K11 Művészeti és Kulturális Központ (Király utca 11.)

Könyvtárunk Fényképtára rendezte a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior Alkotócsoportja kiállítását, amely a K11 Művészeti és Kulturális Központban látható.

További részletek
Arany János-kiállítás

Tárlatvezetések a nyári zárás idején is!
Csütörtökön és szombaton 16 órakor
V. emeleti Nemzeti Ereklyetér

Az Arany János-kiállítás a nyári zárvatartás idején is látogatható hétfő és vasárnap kivételével 10 órától 19 óráig. Minden csütörtökön és szombaton 16 órakor szakvezetést tartunk érdeklődő látogatóink részére. Ezen alkalmakkor a tárlatvezetést 10 fő megjelenésekor tudjuk biztosítani. Szervezett csoportok más időpont igénylése esetén a csoportvezetes@oszk.hu e-mail címen jelentkezhetnek, legkésőbb két héttel a látogatás előtt.
A kiállítás – melyet az esztendő során könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, speciális tárlatvezetések, rendhagyó magyarórák kísérnek – 2017. november 25-éig tekinthető meg.

További részletek
A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944

Kiállítás
2017. október 7-ig; a nyári zárás idején is - keddtől szombatig 10 és 18 óra között
VI. szinti Ars Librorum Kiállítótér

A plakátokat szemlélve nyomon követhető, hogy a filmkészítők és a korabeli plakátkészítő művészek hogyan kívántak kedvet csinálni egy-egy filmhez. Ebben az időszakban az volt az uralkodó nézet, hogy elsősorban a filmben szereplő színészek nagyméretű portréival lehet eladni egy filmet. Ahogy a kiállításhoz készült kötetből is kiderül: „Teljesen mindegy volt, hogy milyen volt a film, ha Jávor Pál vagy Karády Katalin rajta volt a plakáton, a néző bement.”
A kiállítás a nyári zárvatartás idején is látogatható hétfő és vasárnap kivételével 10 órától 18 óráig.

További részletek
Nemzeti könyvtári tanulmányi ösztöndíj

Pályázat
2017. szeptember 30.

Az Országos Széchényi Könyvtár pályázatot hirdet könyvtárszakmai tanulmányi ösztöndíj elnyerésére, négy fő mesterszakos hallgató számára.
Az ösztöndíj célja, hogy támogassa azokat a könyvtári hivatás iránt érdeklődő nappali tagozatos egyetemi hallgatókat, akik az új generáció képviselőiként gazdagítani kívánják a nemzeti könyvtárat, részt kívánnak venni tudásukkal és elkötelezettségükkel a szakmai fejlődésben, a rohamosan változó világhoz való alkalmazkodásban.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.