Kötelespéldány-szolgálat

Felhívjuk tisztelt partnereink figyelmét, hogy a Magyar Posta már nem kézbesít leveleket és csomagokat a nemzeti könyvtár régi postacímére (1827 Budavári palota F. épület),
ezért kérjük, hogy a 1014 Budapest Szent György tér 4–5–6. címet használják.
Megértésüket köszönjük.

 

Tisztelt Nyomdák, Kiadók, Kötelespéldány-beszállítók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket a kötelespéldány beszállítás jelenlegi rendjéről.

A 313/2018.(XII.27.) Kormányrendelet alapján a Budai Palotanegyed, illetve a Szent György tér és a Szent György út területére, a vagyonkezelésért felelős Várkapitányság Nonprofit Zrt. engedélye nélkül TILOS behajtani vagy ott parkolni. Ennek értelmében az Országos Széchényi Könyvtárhoz is csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

Minden kötelespéldány-beszállító cég, intézmény rendszámát le kell jelentenünk a Várkapitányság felé, hogy a belső sorompókon keresztül be tudjanak hajtani a Palota negyedbe. A rendszámokat a koteles@oszk.hu e-mail címre kérjük megküldeni. Az esetben, ha több gépjárművel felváltva szállítják a köteles példányokat, ott mindegyik jármű rendszámát kérnénk megküldeni.

Ha a rendszámok leadása ellenére mégsem sikerül behajtani a Palota negyedbe, kérjük az alábbi elérhetőségeken keressenek bennünket:

  • Országos Széchényi Könyvtár: Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály, Telefon: +36 1 224-3840

A behajtási rendről részletes tájékoztató itt érhető el.

Köszönjük a megértést és az együttműködést.

Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály