Digitális könyvtár

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Digitális Könyvtár számos szolgáltatást foglal magában, melyek között az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött elektronikus dokumentumokra épülő online adatbázisok, tartalomszolgáltatások és tematikus összeállítások is megtalálhatók.

A könyvtár arra törekszik, hogy a digitalizálás, gyűjtés és önkéntes beadás révén egyaránt gazdagodó elektronikus dokumentumok közül - a szerzői jogi lehetőségek figyelembe vételével - minél több megtalálható és elérhető legyen az olvasók számára. A könyv jellegű, teljes szöveggel elérhető digitális példányokat az OSZK Digitális Könyvtárában és a Magyar Elektronikus Könyvtár adatbázisában, az online valamint a digitalizált folyóiratokat az Elektronikus Periodika Adatbázis és Archívumban kereshetők, míg a képi dokumentumok elsősorban a több könyvtár állományából összeállított reprezentatív válogatásban, a Magyar Digitális Képkönyvtárban, illetve a főként felajánlásokra alapozott Digitális Képarchívumban találhatók. 

Tematikus weboldalaink és virtuális kiállításaink az OSZK legértékesebb dokumentumainak és különgyűjteményeinek felhasználásával készülnek.