IT támogatás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Számítógép-használat

Az Országos Széchényi Könyvtár olvasói számára több mint 40 számítógépes munkaállomás ingyenes használatát biztosítja olvasótermekben elhelyezett terminálokon – elsősorban irodalomkutatáshoz és tanulmányok megírásához. Ezeket a munkaállomásokat Olvasói Professzionális Munkaállomásoknak, röviden OPM-nek nevezzük.
Az Internet hozzáféréssel ellátott olvasótermi számítógépeken az OSZK összes elektronikus adatbázisa, elektronikus könyve és katalógusa elérhető, valamint rendelkeznek szöveg-, táblázat-, képszerkesztő ése-book olvasására alkalmas programokkal.
A számítógépeken elérhető adatbázisokról, katalógusokról a Katalógusok, adatbázisok, a digitálisan elérhető állományainkról a Digitális könyvtár menüpontban tájékozódhat.
Éves belépőkártyával rendelkező olvasóink számára 150 MB tárhelyet biztosítunk saját munkaanyaguk tárolására. A dokumentumok nyomtatására – fekete-fehér vagy színes – térítés ellenében szintén van lehetőség.

 

Bejelentkezés az OPM-rendszer számítógépeire:

Username: az olvasókártya azonosítószáma, betűjelzés nélkül (a vonalkód felett található)
Password: a felhasználó születési dátuma (teljes évszám.hónap.nap)

Példa: 1969.07.14

Figyelem! Az évszám és a hónap után pontot kell tenni, a nap után viszont nem!
A tárhelyen elhelyezett dokumentumaikat saját felhasználói név és jelszó megadásával bármelyik terminálról lehívhatják.

 

Saját informatikai eszközök használata

A könyvtárban lehetőség van saját laptop használatára, melyek segítségével igénybe vehető az ingyenes vezetéknélküli hálózat (WIFI) is.

Bejelentkezés a WIFI hálózatra:

A hálózat neve: OSZK vendeg
Jelszó: Visitor2024

 

Saját szkenner és fényképezőgép nem hozható be.