3979 látogató a nemzeti ünnepen!

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/03/18

 

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából egész napos rendezvénysorozattal, családi nappal készült az OSZK. A tavaly március 15-i kétezer-ötszáz főt messze meghaladva, idén közel négyezer látogatót üdvözölhettünk.

Köszönjük, hogy ennyien megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

A nemzeti könyvtár idén is arra törekedett, hogy értékes és érdekes rendezvényt kínáljon minden korosztály számára. A látogatókat felnőtt, gyerek- és családi programok várták: korai fényképritkaságok bemutatásával, Kossuth Lajos könyvtáráról hallgatható izgalmas előadással, szabadulószobával, játszóházzal, egyedi kirakókkal, vezetett épületsétával, raktárbarangolással és a nemzeti ünnephez kapcsolódó Vershaza kiállításunk tárlatvezetésével vártuk az érdeklődőket. 

 

A nyílt napon a kiállítások és egyedi helyszínek megtekintése mellett kultúrtörténeti érdekességeket hallhattak az épületbejáráson és a periodikabemutatón részt vevők.

A szülőkkel nagy számban érkeztek gyermekek is, akik örömmel vettek részt a játékos feladványokban, vagy képzett játékmesterek segítségével rakták ki a corvinaminta ihlette óriási kirakókat. Igazi közösségi térré változtak a könyvtár folyosói, ahol a család minden tagja talált magának izgalmas feladatot vagy kulturális különlegességet. 

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott a családi nyílt napunkra és megismerte a nemzeti könyvtár kincseit. Örömmel teljesítettük azt a küldetésünket, hogy a magyar kulturális örökség ránk bízott értékeit megmutassuk a nagyközönségnek.

 

A nyílt napok sora folytatódik!

2024. április 6-án, szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár épületébe (Budapest V. kerület, Molnár u. 11.) J. R. R. Tolkient és műveit megidéző programokkal – többek közt tündeírás- oktatással, filmes replikákkal, ismeretterjesztő előadásokkal – várjuk az érdeklődőket, kicsiket, nagyokat.

2024. május 11-én, szombaton a családok napja alkalmából ismét egész napos rendezvénysorozatot tart a nemzeti könyvtár, ahol a család minden tagja találhat magának olyan programot, amiért érdemes eljönni hozzánk. 

 

 

További képek a rendezvényről