ARANY 200 – OSZK 215

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/11/07

Az idén 215 éves nemzeti könyvtár, az Országos Széchényi Könyvtár, alapítási ünnepéhez kapcsolódóan is ünnepli a 200 esztendeje született Arany Jánost. Két napos Tudományos Ülésszak, kedvezményes könyvvásár, a Te aranyok Aranya! című országos szavalóverseny döntője és a hozzá kapcsolódó Családi Nap várja tárlatvezetésekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, kézműveskedéssel és családi játékokkal vendégeinket!

 

TUDOMÁNYOS ÜLÉSSZAK
2017. november 23–24.
A nemzeti könyvtár 2017. november 23-án és 24-én rendezi meg hagyományos tudományos konferenciáját, az Arany János-bicentenáriumhoz és a könyvtár alapításának 215. évfordulójához kapcsolódva. A tudományos ülésszak felkért plenáris előadói: Dávidházi Péter, Szörényi László és Praznovszky Mihály irodalomtörténészek, valamint Miskolczy Ambrus történész. Előadásaik mellett a könyvtár kutatói és szakemberei mutatják be kutatási eredményeiket.
A konferencia részletes programja
Bővebben a konferenciáról

 

A KALÁKA EGYÜTTES ÉS HUZELLA PÉTER KÖZÖS ARANY-KONCERTJE
2017. november 23.
2017. november 23-án 19 órakor a Kaláka együttes és Huzella Péter ünnepi koncertjével köszöntjük a 200 esztendővel ezelőtt született Arany Jánost. Az Arany-év során többször is újra együtt lépett fel a Kaláka együttes Huzella Péterrel, aki 1975-től kezdve húsz esztendeig volt az együttes tagja. Az OSZK három napos programjához kapcsolódóan, ismét együtt láthatjuk, hallhatjuk az Arany-hangokat!
Bővebben a koncertről

 

Te aranyok Aranya! – SZAVALÓVERSENY
2017. november 25.
Az országos szavalóverseny döntője november 25-én 9 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Díszteremben. A felső tagozatos és a középiskolás korosztályban meghirdetett verseny hét területi döntőjébe összesen több mint kétszáz diák jutott. A november 25-i egész napos rendezvény során a diákok két fordulóban mondják el a verseket.
Bővebben a szavalóversenyről   

 

CSALÁDI NAP
2017. november 25.
A szavalóverseny döntőjét kísérő családi nap keretében több alkalommal szakvezetést biztosítunk az „Más csak leveleként kapja a borostyánt…” Kincsek, kultusz határtörténet című Arany János-kiállításunkon. A nap során múzeumpedagógusunk vezetésével családoknak szóló játék, restaurátoraink vezetésével pedig kézműves foglalkozások, játékok, valamint kedvezményes könyvárusítás várja a vendégeinket.
Bővebben a rendezvényről

 

KEDVEZMÉNYES KÖNYVVÁSÁR
2017. november 23–25.
A Tudományos Ülésszak, a Családi Nap és a szavalóverseny döntője idején kedvezményes könyvvásárral várjuk az érdeklődőket!
Bővebben a könyvvásárról

Plakát