Az Országos Széchényi Könyvtár új működési rendje

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/05/08

Tájékoztatjuk olvasóinkat és programjaink látogatóit, hogy a nemzeti könyvtár informatikai és infrastrukturális fejlesztésével összefüggő rendkívüli feladatok miatt (hálózatépítés, bútorzatcsere, a digitalizáló központ kiépítése, azbesztmentesítés) 2019. június 18-tól részlegesen zárva tart.
Sajtóközlemény az Országos Széchényi Könyvtár nyári működési rendjéről

Továbbá 2019. május 9. és június 15. között törzsgyűjteményi dokumentumokra (könyvek, folyóiratok) vonatkozó raktári kérést keddtől péntekig 12 és 19 óra között, szombaton 9 és 17 óra között lehet leadni. A mikrofilmek esetében a raktári kiszolgálás változatlan. Ebben az időszakban délelőttönként munkatársaink a dokumentumok új automatikus azonosítási rendszerének kiépítésén (RFID címkézés) dolgoznak.

 

A részleges zárvatartás alatt:

  1. Június 18-tól július 20-ig csak a könyvtár különgyűjteményei fogadják az olvasókat.
  2. Az Intézmény szokásos nyári zárva tartása 2019-ben július 20-tól augusztus 20-ig tart.
  3. A könyvtár rendezvényei (kiállítások, konferenciák, könyvbemutatók stb.) 2019. június 1-től 2019. szeptember 30-ig átmeneti jelleggel szünetelnek, illetőleg külső helyszínen valósulnak meg. Ebben az időszakban nem fogadunk diák- és egyéb látogatócsoportokat sem. A részletekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. Egyéb szolgáltatásaink és a főbejárat melletti Ajándékbolt továbbra is üzemel.
  4. A fenti időszakban a Hauszmann Program keretében az épület északi frontján megkezdődik az akadálymentes lift építése. A napi működésünket érintő beruházásokról, épületátalakításokról olvasóinkat és látogatóinkat időben tájékoztatjuk honlapunkon.

 

Olvasóink megértését és együttműködését köszönjük.