Az ünnepek idején

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/12/16

 

Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy az idén utoljára december 23-án, az új esztendőben pedig először 2022. január 4-én, kedden várjuk önöket szokásos nyitvatartási rendünk szerint.  

Másolatkészítő-szolgáltatásunkról itt olvashat.

A zárva tartás alatt kötelespéldányokat sem tudunk fogadni és a nemzetközi kiadványazonosítók (ISBN, ISMN és ISSN számok) kiutalása is szünetel. Köszönjük megértésüket.

A Palota úti gyorslifttel, valamint a mellette kiépített új liftekkel az ünnepek idején is zavartalanul meg tudják közelíteni a Budavári Palota területét.

Az ünnepek idejére régebbi és újabb tematikus szolgáltatásaink böngészését egyaránt ajánljuk.

Nézzen szét 2018-as corvinakiállításunk 3D-s változatában, böngésszen a Babits-hagyatékból publikált, nemrégiben több tucat levéllel gyarapodott Copia című szolgáltatásunkban, hallgasson bele régi karácsonyi hangfelvételekbe Hangtár című gyűjteményünkben. 

Ajánljuk Szabó Dénes fotókon megörökített Erdélyét, régi térképek közötti jó böngészést kívánunk Földaboszunkban!  Keressen érdekességeket a Plakáttár 1956-os röplapokat  megjelenítő felületén, s nézzen szét régi metszetek között Régi ritka című szolgáltatásunkban!  

Közösségi felületeinkre is érdemes lesz ránézni az ünnepek idején! Új tartalmak látnak napvilágot blogfelületünkön. Advent negyedik vasárnapján fejeződik be a Jézus eljövetele és a szibillák című, advent első vasárnapján indult sorozatunk.

December 21-ével új, négyrészes poszt indul, amely a 170 évvel ezelőtt született Kogutowicz Manó (1851–1908) magyar geográfus, térképész pályáját, a gyűjteményünkben őrzött dokumentumok felhasználásával mutatja be. Szent János apostol ünnepéről is új bejegyzéssel jelentkezünk, az évet pedig Kiss József (1843–1921) költő, a Nyugat előzményének tekintett A Hét című újság alapító-szerkesztője halálának 100. évfordulója alkalmából készült új tartalommal búcsúztatjuk december 31-én. 

Facebook-felületünket és Instagram-oldalunkat is érdemes követni, ahol az ünnepek előtt adventi kalendáriumunkkal, az ünnepekhez kapcsolódóan pedig színes tartalmakkal és érdekességekkel jelentkezünk. 

Boldog karácsonyt, békés, áldott új esztendőt és jó egészséget kívánunk mindenkinek!