Bányászat a kisgrafikában

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/09/07

2022. szeptember 23-án zajlott a Bányászati Múzeumok és Kiállítóhelyek III. Konferenciája Dorogon, melynek keretében 13 órakor bányászati témájú kiállítás nyílt Bányászat a kisgrafikában címmel a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban (2510 Dorog, Esztergomi út 4.). Utóbbi szervezésében a dorogi József Attila Művelődési Ház és a Reimann Miniverzum mellett részt vett a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület (KBK). A tárlaton Mednyánszky Miklós okleveles bányamérnök kisgrafikai gyűjteménye mellett Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárunk ex libris kollekciójából szerepelnek alkotások. A kiállítást megnyitotta Vasné dr. Tóth Kornélia művelődéstörténész, tudományos kutatónk, a KBK elnökségi tagja, aki maga is részt vett a bemutató összeállításában. 

Az esemény részletes programja a meghívóban  olvasható. A megnyitó szövege elérhető a Kisgrafika folyóirat 2022/4. számában. A kiállításmegnyitón készült fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az eseményről szóló beszámolók:
Magyarországi Bányászati Múzeumok és Kiállítóhelyek III. Konferenciája, Reimann Miniverzum honlapja, 2022. szeptember 27.
Videós beszámoló a Magyarországi Bányászati Múzeumok és Kiállítóhelyek III. Konferenciájáról, benne a Bányászat a kisgrafikában című kiállítás megnyitójáról készült összefoglalóval (2.05 perctől), 2022. október 1.