„Hogy lehessen egy könyvtárunk...”

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/10/26

 

Rózsa Dávid főigazgató 2002. október 25-én a nemzeti könyvtár, a Petőfi Kulturális Ügynökség és a DEDU Digital Education Kft. jóvoltából mese- és verseskönyveket, foglalkoztatókat adott át a Kunpeszéri Csodavilág Óvoda vezetőjének, Kollár Ágnes Annának, meghallva a kis közösség felhívását.

Az óvoda még nyáron készített egy kedves videót Kunpeszéri Napközi-otthonos Óvoda - Könyvtár az óvodában azzal a felhívással, hogy szeretne könyvtársarkot kialakítani az ovisok számára. Az óvónők nem csupán az óvoda könyvállományának gyarapítására törekszenek, hanem minél több kisgyerekkel szeretnék megismertetni és megszerettetni a könyvtárhasználatot is.

Kunpeszér hétszáz lelkes község Bács-Kiskun megyében, a Kiskunsági Nemzeti Park ölelésében, gyönyörű környezetben. Az óvoda ennek megfelelően kis, családias intézmény, huszonhét óvodással. Az energikus óvodavezető nagyon sok fejlesztést tudott kialakítani az intézményben, így például az udvaron nem csupán a megszokott játszótéri játékok várják a gyerekeket, hanem KRESZ-pálya, virágos- és lepkekert, veteményes és komposztáló is segíti az élményalapú és környezeti nevelést. Pályázati forrásból folyamatban van az óvoda saját gyümölcsöskertjének kialakítása, és hamarosan elkészül a könyvtársarok is. A könyvek átadásán részt vett a település polgármestere, Varga Attila és az udvaron nyüzsgő, harsány gyereksereg is, akik az óvónénik szavára elcsendesedtek, és egy közös fotó erejéig megálltak a felnőttek kedvéért.

Sok hangulatos mesedélutánt kívánunk legkisebb olvasóinknak is!