Innovatív könyvbemutató a Könyvtári Intézetben

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/03/27

 

Az OSZK Könyvtári Intézete szeretettel várja az érdeklődőket legújabb kiadványának bemutatójára. Kovácsné Koreny Ágnes Az ötlettől a megvalósításig. Felhasználóvezérelt innováció a könyvtárban című kötete az Eszköztár a mindennapi könyvtári minőséghez című sorozat második köteteként jelent meg abból a célból, hogy a könyvtárosok inspiráló, a gyakorlatban is jól alkalmazható segítséget kapjanak a használói igényeken alapuló innováció megvalósításához.

Időpont: 2023. április 4. kedd 16 óra

Helyszín: OSZK Könyvtártudományi Szakkönyvtár, olvasóterem (1014 Budapest, Szent György tér 4–5–6., Budavári Palota „F” épület)

A részvétel regisztrációhoz kötött, a rendezvényre az itt elérhető linken lehet jelentkezni.

Aki nem tud személyesen részt venni a könyvbemutatón, az a Könyvtári Intézet YouTube-csatornáján követheti nyomon az élő közvetítést.

A könyvbemutatón arra keressük a választ, hogy mi az innováció, miért fontos a könyvtáraknak, hogyan lehet elsajátítani és milyen módszerekkel lehet megvalósítani a közösségvezérelt szolgáltatásfejlesztési szemléletet.

„A könyvtári innováció … gyakorlatilag a könyvtárak működésének és szolgáltatási rendszerének teljességére kiterjedő és kiterjeszthető, a legkisebb települési könyvtártól a nemzeti könyvtárig a könyvtári rendszer teljességében értelmezhető és értelmezendő fogalom. Hiszen a könyvtárak világa egy rendkívül dinamikus terület, amely folyamatosan reagál a környezetéből érkező kihívásokra, és alkalmazkodik külső és belső környezete változásaihoz. A kérdés az, hogy ebben a folyamatosan változó környezetben hogyan lehet lépést tartani a könyvtárakat érő kihívásokkal, hogyan lehet válaszolni ezekre az innováció eszközeivel, és a könyvtárak hogyan válhatnak még innovatívabbakká.”

Mitől is lesz innovatív egy könyvbemutató? Attól, hogy lehetőséget adunk az érdeklődőknek néhány egyszerűbb módszer kipróbálására, ízelítőt nyújtunk, kedvet csinálunk ahhoz, hogy saját könyvtárukban is bátran használják kiadványunkat.

A szerzővel Bajnok Tamara, a Könyvtári Intézet Könyvtári Minőségfejlesztési Osztályának vezetője beszélget.

Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényen!

 

Kapcsolódó tartalom:

Az Eszköztár a mindennapi könyvtári minőséghez című sorozat 1. kötete