Kisfilmpályázat

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/10/24

Pályázatot hirdetünk felső tagozatos általános iskolás osztályok számára az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából. A filmpályázat célja az iskolai könyvtárak megismerése és megismertetése diákszemmel. Ily módon kiemelendő egy, a közösség (iskola, város, osztály) számára valamely okból értékes kötet bemutatása, mely az iskolai könyvtár gyűjteményében is megtalálható. Olyan ötletes megoldásokat várunk, melyek az osztály tagjainak szerves együttműködésén alapulnak.

  • A kisfilm időtartama: 3-5 perc
  • A pályaműnek tartalmaznia kell a kötet bemutatását, valamint, hogy miért fontos az adott közösség életében, működésében, mindennapjaiban. Szükséges továbbá egy worddokumentumban feltüntetni a pályamű címét, az iskola nevét, elérhetőségét, az osztályfőnök nevét, az osztálynévsort.
  • Feltöltési határidő: 2018. január 5. A feltöltés módjáról rövidesen értesítjük a jelentkezőket.
  • A kisfilmek feltöltésének módja:
    Az osztályok az andrasi.erika@oszk.hu címen emailben jelentkezzenek, melynek csatolmányában küldjék el a pályamű adatait Word dokumentumban. A sikeres jelentkezésről értesítést küldünk egy link megadásával, ahová feltölthetik a pályaművet. A tárgymezőben a pályamű címe és az iskola neve is szerepeljen!

Az eredményhirdetés időpontja: 2018. január 22. (A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett könyvtári nyíltnap keretében.)

A pályaművek közül az Országos Széchényi Könyvtár vezetősége a három legkiválóbb alkotást díjazza. Minden nyertes pályázó iskolájának könyvtárát értékes könyvcsomaggal gyarapíthatja.

1. helyezett: A nyertes osztály minden tagja egyedi ajándékcsomagban részesül. Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán.

2. helyezett: Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán, valamint a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programon.

3. helyezett: Az egész osztály részt vehet a „Hogyan mosható a papír?” című foglalkozáson, mely során megismerkedhetnek a restaurátor műhely titkaival és tárgyalkotásban is részesülnek.

További információért forduljanak múzeumpedagógus kollégánkhoz, Andrási Erikához az andrasi.erika@oszk.hu címen.