A magyar kultúra napja – külsős programjaink

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/01/18

Először tekintheti meg együtt Erkel Ferenc szülővárosának nagyközönsége a Himnusz eredeti kottáját és kéziratát A magyar kultúra napja alkalmából.

2017. január 20-án (pénteken) a Gyulai Városháza dísztermében, ünnepség keretében mutatják be a kéziratot és a kottát. Az ünnepségen könyvtárunk részéről Földesi Ferenc különgyűjteményi igazgató tart előadást Kölcsey Ferenc Himnuszának születéséről.

Nemzeti ereklyéinket január 21-én (szombaton) az Erkel Ferenc Emlékházban, óránként indított tematikus tárlatokon tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyar kultúra napja alkalmából dr. Boka László, könyvtárunk tudományos igazgatója 2017. január 26-án (csütörtökön) 17 órakor a Kölcsey Ferenc Olvasókör, a Könyvtárellátó és a KSH Könyvtár által szervezett est vendége lesz. Boka Lászlóval Buda Attila irodalomtörténész beszélget. Az est házigazdája: Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője.

Időpontok: 2017. január 20–21.
Helyszínek:

A Gyulai Városháza Díszterme, Gyula, Petőfi tér.3.
Erkel Ferenc Emlékház, Gyula, Apor Vilmos tér 7.

További információk

Időpont: 2017. január 26. 17 óra
Helyszín:KSH-könyvtár, Bibó-terem, Budapest, II. Keleti Károly u. 5.

 

Jegyes könyvek, jeles olvasók – kiállítás

2017. január 19-én, a magyar kultúra napja alkalmából ex libris kiállítás nyílt a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban Jegyes könyvek, jeles olvasók címmel. A tárlatot Vasné dr. Tóth Kornélia, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos munkatársa mutatta be az érdeklődőknek.

Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Miskolc, Görgey Artúr u. 11. A kiállítás 2017. február 10-ig tekinthető meg.

A megnyitóbeszéd 
A rendezvény meghívója