Mesterséges intelligencia versus könyvtáros

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/05/23

 

2023. május 27-én 13 órától különleges módon ünnepeljük a Budai krónika születésnapját. Az 550 éves magyar könyvnyomtatás napján, május 27-én megtudhatjuk, hogy mit tud a könyvtáros és mit a ChatGPT erről a könyvről?

ChatGPT vs. Farkas – az 550 éves magyar könyvnyomtatás napján könyvtárunkban megmérkőzik egymással a mesterséges és a természetes intelligencia. Kérdezzük a Budai krónikáról, az első Magyarországon nyomtatott könyvről az AI-t és a könyvtárost! Kinek a válaszát fogadjuk el? Kié lesz érdekesebb vagy humorosabb?

550 év után közelről megleshetjük a magyarok krónikájának titkait: könyvtárunkban megtekinthető a nagyon ritkán látható Budai krónika! Összeesküvések, kalandok, a budai vár Borbálája és András nyomdászmester mások előtt rejtett története. Majdnem mindenre fény derül szombaton, a Budai krónika születésnapján.

Időpont: 2023. május 27. 13.00–16.00

Helyszín: OSZK, Budavári Palota, F épület, Alapítók tere

Várunk szeretettel mindenkit, aki szívesen tesz fel kérdést gépnek és embernek egyaránt, emellett érdekli a válasz is: mit tudhat a ChatGPT és mit a könyvtáros az első magyar könyvről?

 

 

Beszámoló és további fényképek az eseményről Facebook-oldalunkon

 

 

Kapcsolódó tartalmaink:

Chronica Hungarorum – az első nyomtatott könyv Magyarországon

Az első magyar könyv

Majdnem mindent tudsz a Budai Krónikáról

 

Előrendelhető a Budai krónika csúcsminőségű facsimile kiadása

Kampányfilm