Újhelyi könyvünnep

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/06/09

 

Az Ünnepi könyvhét napjaiban több vidéki településen megtartják a könyvek helyi ünnepét, így Sátoraljaújhelyen is megnyílt 2023. június 9-én az Újhelyi könyvünnep, amelyen Rózsa Dávid főigazgató képviselte a nemzeti könyvtárat.

A megnyitón Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere köszöntötte a várost, majd a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai igazgatója, Pál Dániel Levente mondta el gondolatait. „A könyv vagy az irodalmi szöveg ma már nem feltétlenül pozitív jelentésárnyalatú metafora, ennél sokkal összetettebb, amit a könyvektől vagy az irodalomtól kaphatunk. … Olvasóként ebben találhatunk rengeteg izgalmat is, de rengeteg elkeserítő tendenciát vagy divatot is.”

Rózsa Dávid főigazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Örömteli, hogy az Ünnepi Könyvhéten Magyarország más pontján is beszélnek az olvasásról, amely közösségteremtő erővel bír. Legyen szó közösségről vagy könyvről, szerencsés az, aki valamelyikben vagy mindkettőben menedéket talál. … az újhelyi Városi Könyvtárral való közös munka minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy új fénytörésben legyen látható a Zemplén vármegyét megtöltő kulturális gazdagság, amelytől az Újhelyi Könyvünnep is csillog.”

 

További képek a rendezvényről

 

Kapcsolódó tartalom:

Együttműködési megállapodás Sátoraljaújhelyen