Webarchiválási konferencia Varsóban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/12/06

 

A Webarchiválási Osztályon dolgozó munkatársunk, Németh Márton is előadott a Lengyel Állami Levéltárban a Fórum a lengyel internet archiválásáról címmel 2021. november 16. és 17. között tartott konferencián. 

A rendezvény első napja a lengyel fél által hasznosítható nemzetközi esettanulmányok bemutatásáról szólt, a második napon a lengyel egyetemi szféra kutatóinak bevonásával fórumbeszélgetéseken járták körül a lengyel webarchívum megalkotásának szervezési, módszertani, jogi és információtechnológiai követelményeit. A lengyel partnereink által feltett kérdések mentén mutatta be kollégánk az OSZK Webarchiválási Osztály tevékenységei megalapozásának főbb lépéseit, illetve a jelenlegi munkafolyamatokat.

A fórum alkalmat adott arra, hogy az OSZK munkatársa megismerhesse a lengyel webarchiválással kapcsolatos terveket, új kapcsolatokat alakíthasson ki, illetve elmélyíthesse korábbi ismeretségét a lengyel, holland, portugál és spanyol webarchiválási szakemberekkel, továbbá az EU webarchívumának munkatársával.