Egy marék világ – Iskander világa

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/02/12 - 2015/04/03

Bahget Iskander  fotóművész kiállítása  2015.  február 12-től  tekinthető meg az Ars Librorum kiállítótérben, a könyvtár nyitvatartási idejében.

Bahget Iskander
„1943. augusztus 14-én született El-Barazinban, Szíriában.
1967 óta él Magyarországon.
1968 óta foglalkozik fényképezéssel, szerepel országos csoportos és egyéni kiállításokon. Több mint 250 alkalommal állította ki képeit egyéni tárlatokon. Többek között kiállítást rendezett az erdélyi menekültek javára 1989-ben, az autista gyermekek megsegítésére 1999-ben, de felajánlotta munkáit a Magyar Fotográfusok Háza restaurálására is 2002-ben.

Vezetőségi tagja a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesületnek. 2006 végén egyedülálló vállalkozásba fogott azzal, hogy a kecskeméti sportélet fiatal tehetségei közül tizenkét sportoló saját portfolióját elkészítette, melyből nívós művészi naptár készült és kiállítás-sorozat nyílt.

1990 óta saját műtermében reklám- és divatfotókat készít, szórólapokat és prospektusokat, illetve katalógusokat tervez.
Számos szaklap és médium foglalkozott személyével Magyarországon és külföldön egyaránt. Főként fekete-fehér szociofotói, portréi, a sivatagi világgal kapcsolatos tájképei, a magyar irodalom és a képzőművészet több jeles képviselőjéről készült fotográfiái ismertek (például Illyés Gyula, Faludy György, Buda Ferenc, Kányádi Sándor, Sütő András, Gion Nándor, Esterházy Péter, Diószegi Balázs, Tóth Menyhért).

Szorosan kötődik a kecskeméti FORRÁS című irodalmi, szociográfiai, művészeti folyóirathoz. Alapításától a megszűnéséig a Nagybaracskai Alkotótelep résztvevője, kiállítója. Rendszeres résztvevője a Veránkai Írótábornak.”

(Forrás: Iskander.hu)

Képek az épülő kiállításról