METU Graphic Passage & TÁPLÁLÉKLÁNC – kiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/01/27 - 2018/02/17

 

2018. január 27-től a METU Vizuális Kommunikáció Intézetének dupla kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállításon egyrészt a Tápláléklánc pályázatra beérkezett, középiskolások által készített alkotásokat, másrészt a grafikai képzés legkiemelkedőbb hallgatói munkáit mutatjuk be.

 

TÁPLÁLÉKLÁNC

A pályázat hívószavával (tápláléklánc) a szervezők korunk aktuális problémáira kívánták felhívni a figyelmet – miszerint az ökölógiai egyensúly megváltozásának fő oka a tápláléklánc csúcsán álló ember tevékenységének következménye.

A pályázók két műfaji kategóriában (plakát és illusztráció) küldhették be alkotásaikat. A pályázatra 135 feltöltött pályamunka érkezett, a zsűri többkörös szavazata alapján a kiállításon összesen 30 alkotó 36 munkája látható.

 

METU Graphic Passage

A METU Graphic Passage keretében a Képalkotás és a korábbi Képi ábrázolás alapszak, valamint a Tervezőgrafika alap- és mesterszak hallgatóinak munkáiból összeállított válogatást láthatja a nagyközönség. A kiállított alkotások felölelik a grafika szerteágazó területeit, így az arculattervezéstől, a csomagolástervezésen át a betű-, könyv-, játéktervezésig számos féléves feladat és diplomamunka is megtekinthető.

A kiállításon többek között látható Szakos Dániel, a METU Grafika területének hallgatói nagykövetének Serpenta betűtípusa, Sásdi Laura varázslatos mesekönyve, amelyben egy kis krokodil utazását követhetjük nyomon. Találkozhatunk Fülöp Orsolya egér hősével, Mázlival, a matrózzal, aki egy hajótörést túlélve egy lakatlan szigeten köt ki. Kálmán Luca interjúkötetén keresztül a Vajdaságból Budapestre vezető életutakat ismerhetünk meg, Prakfalvi Anna műszaki rajzokból készített illusztrációi pedig Boris Vian Tajtékos napok című könyvének fiktív motívumait, jeleneteit eleveníti meg. Forrás: METU

Helyszín: Ars Librorum, Corvina termek, 6. emelet.
Nyitvatartási idő: január 27. és február 17. között, 10.00-18.00 óra.
A kiállítás díjmentesen látogatható.

METU Graphic Passage & TÁPLÁLÉKLÁNC kiállítás – videó