A régi idők karácsonyait újra átélheti az Országos Széchényi Könyvtárban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/12/04 - 2020/01/10

 

Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba. A XX. századi karácsonyaink – adventi körkép című kiállításunk kultúr- és társadalomtörténeti szempontból mutatja be, hogyan formálódtak az ünnepi szokások a világháborúk, válságok és politikai változások idején.

A tárlaton a karácsonyi témájú diafilmrajztestekből látható válogatás képeslapokkal, plakátokkal, valamint a könyvtár munkatársainak személyes családi karácsonyi fotógyűjteményével egészül ki. A kiállított darabok – régi ajándékok, játékok, korra jellemző érdekességek – évtizedekre bontva jelennek meg a falakon.

A kiállítótereket tárgysorok, régi irattartók, cipősorok kötik össze, amelyek apró ajándékokat tartalmaznak. A kiállításban szereplő cipők a nemzeti könyvtár dolgozóinak felajánlásai, melyek a kiálltás lebontását követően rászoruló gyerekekhez kerülnek.

A kiállított diafilmekből rendszeresen (minden hétköznap, 15 órakor) vetítéseket tartunk. A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a következő e-mail címen lehet: csoportvezetes@oszk.hu

A kiállítás 2019. december 4-től 2020. január 10-ig látogatható, keddtől szombatig 9 és18 óra között. A könyvtár 2019.12.23-a és 2020.01.01-e között zárva tart, ebben az időszakban a kiállítás sem látogatható.
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota, F épület.
Ars Librorum és Manuscriptorium (VI. szint)