KönyvTÁRlat VIII./6: Mesél a Tisza és a Körös

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/05/30

 

KönyvTÁRlat című rendezvénysorozatunk nyolcadik évada Emlékfolyamok címmel a magyar kultúra és irodalom főbb régióinak irodalmát mutatja be egy-egy kortárs alkotó életművén, alkotásain keresztül. Május 30-án Mesél a Tisza és a Körös című estünk vendége Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző lesz.

Grecsó Krisztián költeményeit és prózáját átszövi a Tisza és a Körös vidékét megidéző emlékezés, amely a korábbi és a mai generációk történeteit, a változó vagy éppen álló időhöz való viszonyát rögzíti. E szövegekből, köztük Vera című, a közelmúltban megjelent regényéből olvas fel a szerző. Az est folyamán zene és irodalom izgalmas dialógusának lehetünk tanúi: a személyes és kollektív emlékezet és az irodalmi szövegek ihlette, Hrutka Róberttel írott közös dalokból adnak elő meghívott vendégeink.

A könyvtárunk kincseiből válogató minitárlat központi műtárgya ezúttal Petőfi Sándor 1847-es költeményének, A Tiszának a kézirata lesz, amelyet Rózsafalvi Zsuzsanna irodalomtörténész mutat be.

Az est végén Grecsó Krisztián dedikálja műveit.

 

A KönyvTÁRlat című irodalom- és kultúrtörténeti rendezvénysorozat VIII. évadját kezdte meg idén ősszel. A havonta egyszer jelentkező estek ezúttal az „emlékfolyamok” tematikában különböző vizeink – a „Kárpát-medencei vízrajz” – szerint, irodalmi, kulturális, történelmi színhelyek köré épülnek.

 

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budapest, Budavári Palota F épület, 6. emelet, díszterem. (Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános udvar felől.)
Időpont: 2019. május 30., csütörtök 17 óra
A rendezvénysorozat az NKA támogatásának köszönhetően ingyenesen látogatható.

Plakát

Facebook esemény

# KönyvTÁRlat


Lemaradt az eseményről? Itt megtekintheti!