A háromszólamú vers – Új magyar verstan

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/05/18

 

Az OSZK szeretettel várja az érdeklődőket Deák-Sárosi László: A háromszólamú vers – Új magyar verstan és hangzó Példatár című kötetének bemutatójára.

A könyvet ismertetik: Balázs Géza nyelvészprofesszor (SZFE), Deák-Sárosi László, a könyv szerzője, valamint Véghelyi Balázs, az Üveghegy Kiadó vezetője.

Helyszín: OSZK Ars Librorum

Időpont: 2022. május 18. csütörtök, 16:30 óra

A rendezvényen a részvétel ingyenes (meghívó).

A könyv a példatárral együtt a helyszínen kedvezményes áron – készpénzben – megvásárolható.

Deák-Sárosi László könyve azt vizsgálja, hogyan érvényesül egyszerre az értelmi és a ritmikus horizont a versben. A szerző által továbbfejlesztett dallamhangsúly-elmélet (és -gyakorlat) elsőként békíti össze a versek értelmi és csak metrikai hangsúlyait, kidolgozván a recitálás lehetőségeit és szabályait.

A háromszólamú vers című verstani monográfiához hangzó Példatár tartozik, 66 klasszikus magyar vers tapasztalt, jeles színészek és tehetséges színészhallgatók recitálásában.

A kiadvány megjelenését a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. A hangzó Példatár hangfelvételei az Országos Széchényi Könyvtár hangstúdiójában készültek, a versvideók az OSZK Interjútárában, az intézmény támogatásával.

További partnerintézmények: Magyarságkutató Intézet, Színház- és Filmművészeti Egyetem.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Versvideók

Beszélgetés Deák-Sárosi Lászlóval