A Kaláka együttes és Huzella Péter közös Arany-koncertje

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/11/23

 

2017. november 23-án 19 órakor a Kaláka együttes és Huzella Péter ünnepi koncertjével köszöntjük a 200 esztendővel ezelőtt született Arany Jánost.

A Kaláka együttes 1969-es indulása óta napjainkig számos Arany János-költeményt zenésített meg. Tíz esztendővel ezelőtt, 2007-ben, a Hangzó Helikon című sorozat részként jelent meg az együttes Arany János megzenésítéseit összegyűjtő lemeze. A gyűjteményben számos régi siker mellett, tizenegy akkor új dal szerepelt. Mára ezek is az együttes széles repertoárjának ismert darabjai lettek.

A Kaláka a hetvenes évek közepén kezdett el hosszabb Arany-verseket énekelni: A bajusz, A walesi bárdok, a Zách Klára, a Tetemrehívás zenéje is akkor született. „Máig felejthetetlen, hogyan »szólt« az 1981-es első erdélyi Kaláka-turnén A walesi bárdok” – írják a honlapjukon. A Népdal című nagy sikerű daluk a Kaláka 25 című jubileumi lemezükön jelent meg 1994-ben, s a Családi kör, volt a címadó dala a 2001-ben megjelent családi lemezüknek.

Az Arany-év során többször is újra együtt lépett fel a Kaláka együttes Huzella Péterrel, aki 1975-től kezdve húsz esztendeig volt az együttes tagja. Az OSZK három napos programjához kapcsolódóan, ismét együtt láthatjuk, hallhatjuk az Arany-hangokat!

A koncert helyszíne a Díszterem.
A belépés ingyenes.

Az esemény a Facebookon

Az Arany 200 – OSZK 2015 rendezvény további eseményei