Könyvtárszakmai nyílt nap december 12-én

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/12/12

 

Az Országos Széchényi Könyvtár ezekben a napokban ünnepli alapításának 220. évfordulóját. Ebből az alkalomból tisztelettel és szeretettel hívjuk az ország könyvtárosait, hogy megmutassuk legújabb fejlesztéseinket, tereinket. Jubileumi országos könyvtárszakmai napunk programjaira 2022. december 12-én (hétfőn) 9:30-tól kerül sor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (regisztrálni csak a honlap asztali verzióján lehet).

Az évforduló kapcsán Esszencia címmel nyílt meg a nemzeti könyvtár történetének első állandó kiállítása. A gróf Széchényi Ferenc előtt tisztelgő és a történelmi előzménynek tekinthető Corvina-könyvtárt is megidéző tárlat nemcsak a több mint tízmilliós dokumentumállomány összetettségének, hanem a magyar írásbeliség évszázadainak bemutatására vállalkozik.

 

Kurátor kollégáink a nap folyamán vezetéseket tartanak a két szinten megtalálható tárlatban:

Aki még nem járt az OSZK raktárában, szintén több vezetésre jelentkezhet, hasonlóképpen az immáron havi egymillió oldalt előállító digitalizáló központ bemutatásához:

Mindezek mellett megismerhetik a Digitális Bölcsészeti Központ által fejlesztett első magyar nyelvű kézírásfelismerő modellt, amely egyaránt segítheti az oktatást és a kutatást:

 

Kitüntetett figyelemmel várjuk Önöket; töltekezzenek az OSZK-ban az adventi időszakban!