A nemzeti könyvtár kiadványai a Szép Magyar Könyv idei díjazottjai között

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2024/06/14

 

Az OSZK által kiadott két kötet is díjazott lett a Szép Magyar Könyv verseny díjátadóján, a 95. Ünnepi Könyvhét nyitónapján.

2024. június 13-án Budapesten, a Vörösmarty tér nagyszínpadán került sor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által idén is meghirdetett verseny díjkiosztójára. A rangos megmérettetés díjairól idén is az MKKE elnöksége által felkért szakmai zsűri döntött. A verseny nemcsak az MKKE díjait foglalta magába, hanem a közjogi méltóságok és kulturális intézmények különdíjait is, amelyeket szintén a zsűri ajánlása alapján ítéltek oda a nyertes kötetek alkotóinak. 

 

Az idei verseny különlegessége, hogy az OSZK két kötetét is elismerték a Szép Magyar Könyv verseny különdíjasai között.

Az MTA elnökének különdíját Bánfi Szilvia A bécsi császári udvar és János Zsigmond erdélyi fejedelem nyomdásza című könyve nyerte el. A díjat Lewalt-Jezierski Zoltán, az OSZK főigazgatói kabinetvezetője, Bánfi Szilvia, a szerző és Vincze Judit, a kötet tipográfusa vette át.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium különdíjával Török Máté Versénekmondó című könyvét jutalmazták. Az elismerést Lewalt-Jezierski Zoltán és a szerző felesége, Törökné dr. Legeza Rita vette át. 

 

A Budapest szívében zajló 95. Ünnepi Könyvhét méltó keretet biztosított a rangos eseménynek, ahol a könyvbarátok és a szakmai közönség egyaránt ünnepelhette a magyar könyvkultúra kiválóságait. 

 

Kapcsolódó tartalom:

A nemzeti könyvtár a 95. Ünnepi Könyvhéten

Könyvheti Találkozások - Török Máté