Szavalóverseny az OSZK-ban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/02/13

 

A görög nyelv világnapja alkalmából a Manolisz Glezosz tizenkét évfolyamos Kiegészítő Görög Nyelvoktató Iskola 2023. február 10-én szavalóversenyt rendezett az OSZK-ban. 

Rózsa Dávid főigazgató köszöntője után Emmanouil Aposztolakisz, a Görög Köztársaság magyarországi nagykövete, majd Hrisztodoulou Konsztantinosz, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke megnyitóbeszédét hallhattuk. 

Ezt követően került sor több, mint 50 diák részvételével a közel 100 néző előtt lezajlott, jó hangulatú versenyre. Az iskola felkészítő tanárai munkájának és a diákok szorgalmának köszönhetően sok színvonalas előadást hallhattunk. Az iskola vezetése a vidéki tanulóknak lehetőséget biztosított, hogy személyes jelenlét helyett videófelvételen mutassák be szavalatukat. 

A zsűri tagjai az ELTE Görög Tanszékének oktatói, dr. Solti Dóra és Nakosz Konsztantinosz voltak, akik összesen hat kategóriában, korosztályonként értékelték a produkciókat. 

A programon jelen volt az MTVA Nemzetiségi és Külhoni Főszerkesztősége stábja is, amelynek köszönhetően a felvételt a Duna TV Rondó nemzetiségi magazinjában február 24-én láthatjuk majd. 

Az esemény képekben