Toroczkay András

Életrajz:

„Budapesten születtem 1981-ben, Kisújszálláson nőttem fel, a PPKE-BTK magyar szakán diplomáztam, szakdolgozatom témája Fehér Béla regénytrilógiája (Zöldvendéglő, Törökméz, Romfürdő) volt.

2007 áprilisától az Előszezon műhelyblog alapítója és szerkesztője, 2009-től egy évig a Dokk.hu Irodalmi kikötő szerkesztője voltam.

Verseim, novelláim többek közt az alábbi folyóiratok közlik/közölték rendszeresen: Népszabadság, Magyar Napló, Jelenkor, Műút, Élet és Irodalom, Alföld, Parnasszus, Holmi, Beszélő, Mozgó Világ, Kalligram, Új forrás, Tiszatáj, Hitel, Kortárs.

Kritikáimat és interjúimat többek közt a Prae, a Revizor, az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs, a Bárka Online, illetve a Kalligram oldalain publikálom.

A Dokk.hu Irodalmi kikötő Arany Vitorla Díját 2006-ban nyertem el. 2015-ben a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj shortlistjére kerültem.

2008-ban és 2010-ben és 2013-ban Az év versei 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben a Szép versek elnevezésű antológiák közölték verseimet.

Ezeken kívül írásaim megjelentek egy istenes verseket tartalmazó antológiában (Rések az időn – Versek ég és föld között, Ráció Kiadó).

Első kötetem Napfényvesztés címmel a Magyar Napló Kiadó gondozásában, 2010 Könyvhetére jelent meg. Második verseskötetem (munkacíme: Fehérvári-Üllői-Tompa) a JAK-füzetek sorozat keretein belül 2015-ben jelent meg. Első prózai munkám ugyan a FISZ is elfogadta közlésre, végül a Magvető adta ki, címe Búcsú Éhestől.”

Kézirat

Publikációi

Vissza a kiállításhoz