A Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe a Budai Várban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2015/09/04 - 2015/09/06

 

Idén is megrendezik a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét a Budai Várban, a Szentháromság téren, melyre a szervezők nagy szeretettel várják az irodalom és kultúra kedvelőit!

A háromnapos rendezvény díszvendége a Csángóföld. A rendezvény két házigazdája Lukács Bea, az OSZK munkatársa és Nyakas Szilárd.

Pavilonunkban, az OSZK kiadványaival és egyéb érdekességekkel várjuk látogatóinkat.

Beiratkozási akció!
Szeptember 4-én és 5-én olvasóink kedvezménnyel iratkozhatnak be a nemzeti könyvtárba. A könyvtár főbejáratánál található beiratkozási pultnál 20% kedvezményt biztosítunk a könyvtárhasználati díjból.

Szeptember 5-én, szombaton 13.30-kor Földesi Ferenc, a Kézirattár vezetője A corvinák titkai címmel tart előadást Hunyadi Mátyás könyvtáráról – korabeli nevén Bibliotheca Corviniana vagy Bibliotheca Augusta – az Alpoktól északra elterülő első reneszánsz fejedelmi bibliotékáról.

Szombaton, 14 órától Egy elfeledett klasszikus: Kuncz Aladár címmel a kolozsvári székhelyű Kriterion Könyvkiadó és az Országos Széchényi Könyvtár bemutatja közös, Kuncz Aladár Összegyűjtött Munkái c. sorozatának első két kötetét: Fekete kolostor; Egy márványdarab.

A kötetek kapcsán a mindmáig sajnálatosan leginkább egykötetes szerzőnek ismert Kuncz Aladárról és magáról a sorozatról Lukács Bea kérdezi a sorozatszerkesztőket, Boka László irodalomtörténészt, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos igazgatóját és Filep Tamás Gusztáv eszmetörténészt.

A kötetek az OSZK standján megvásárolhatók.

A Könyvünnepen az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára különleges tárlatvezetést biztosít a Könyvünnep látogatóinak, továbbá ingyenesen látogatható lesz a Magdolna-torony is, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. Nem kell mást tenni, mint a Szentháromság téren vásárolni egy könyvet, amely mellé karszalagot kapnak a látogatók.

További részletek a rendezvény honlapján

Sajtóanyag