Magyar Elektronikus Könyvtár

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az ember tragédiája : Drámai költemény / Madách Imre színdarab(ok) ; magyar Szinoptikus kritikai kiadás A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar nyelvű online digitális könyvtári gyűjtemény. Születésének folyamata 1994-95-re datálódik. 1999 szeptemberétől az OSZK keretei között működik. Tevékenységét ugyanakkor ugyanezen évtől egy közhasznú egyesület is segíti.

A MEK tudományos, oktatási és kulturális témájú, könyvjellegű műveket gyűjt, archivál és szolgáltat ingyenesen. Állományában digitalizált és eleve számítógépen készült dokumentumok egyaránt megtalálhatók, sokféle témában és műfajban: a lexikonoktól kezdve a szakkönyveken át a szépirodalmi alkotásokig. 2015 szeptemberében már 14 ezer katalogizált tételből állt a gyűjtemény; ezek összességében több tízezer egyedi művet tartalmaznak. A gyűjteményben közel 300, szabadon letölthető, több száz órányi hangoskönyv is található.

A könyvek gyakran többféle formátumban is letölthetők és a speciális igényű felhasználók mobil eszközökre optimalizált, illetve egyszerűsített, akadálymentes felületet is választhatnak. A látogatók száma naponta 25 és 35 ezer között van.

A Magyar Elektronikus Könyvtár elérése