Kötelespéldány-szolgálat

Tájékoztatjuk kedves partnereinket, hogy a Kormány 484/2020 (XI. 10.) Korm. rendelete alapján a könyvtár 2020. november 11-étől felfüggeszti személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait, de a kötelespéldányok átvétele továbbra is zavartalanul működik.

A kiadványok kötelespéldányainak szolgáltatásáról, megőrzéséről és használatáról szóló 195/2019 (VIII. 1.) Kormányrendelet a döntéshozó határozata értelmében, későbbi időpontban, 2021. január 1-jével lép hatályba. Az új időpontot megállapító Kormányhatározat a Magyar Közlöny 2020. évi 155. számában, a 304/2020 (VI. 29) rendeletszámon szerepel. (Forrás: Magyar Közlöny, 2020/155. sz.)

Tisztelt Nyomdák, Kiadók, Kötelespéldány-beszállítók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket a kötelespéldány beszállítás jelenlegi rendjéről.

A 313/2018.(XII.27.) Kormányrendelet alapján a Budai Palotanegyed, illetve a Szent György tér és a Szent György út területére, a vagyonkezelésért felelős Várkapitányság Nonprofit Zrt. engedélye nélkül TILOS behajtani vagy ott parkolni. Ennek értelmében az Országos Széchényi Könyvtárhoz is csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

Minden kötelespéldány-beszállító cég, intézmény rendszámát le kell jelentenünk a Várkapitányság felé, hogy a belső sorompókon keresztül be tudjanak hajtani a Palota negyedbe. A rendszámokat a koteles@oszk.hu e-mail címre kérjük megküldeni. Az esetben, ha több gépjárművel felváltva szállítják a köteles példányokat, ott mindegyik jármű rendszámát kérnénk megküldeni.

Ha a rendszámok leadása ellenére mégsem sikerül behajtani a Palota negyedbe, kérjük az alábbi elérhetőségeken keressenek bennünket:

  • Országos Széchényi Könyvtár: Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály, Telefon: +36 1 224-3840, +36 1 486-8608

Rendszeres kötelespéldány-szállítás esetén a rendszámokat elég egyszer lejelenteni. A megküldött adatok bekerülnek a Várkapitányság rendszerébe és onnantól a belső sorompók szabad be és kihajtást engednek. Amennyiben rendszámváltozás történik, azt is kérjük jelezni a koteles@oszk.hu e-mailen.
Köszönjük a megértést és az együttműködést.

Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály