Kötelespéldány szolgálat

A járványhelyzetre való tekintettel az Országos Széchényi Könyvtár 2020. március 23-tól (hétfőtől) a kötelespéldányok személyes átvételét határozatlan ideig felfüggeszti.

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy a Kormány 369/2019. (XII.30.) Korm. rendelete alapján a kiadványok kötelespéldányainak szolgáltatásáról, megőrzéséről és hasznosításáról szóló 195/2019. (VIII.1.) Korm. rendelet csak 2020. július 1. napján lép hatályba. (Forrás: Magyar Közlöny, 2019/222. sz.)

 

Tisztelt Nyomdák, Kiadók, Kötelespéldány Beszállítók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy rajtunk kívül álló okok miatt, ismét változik a Budavári behajtási rend.

A 313/2018.(XII.27.) Kormányrendelet alapján a Budai Palotanegyed, illetve a Szent György tér és a Szent György út területére, a vagyonkezelésért felelős Várkapitányság Nonprofit Zrt. engedélye nélkül TILOS behajtani vagy ott parkolni. Ennek értelmében az Országos Széchényi Könyvtárhoz is csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

Mostantól minden kötelespéldány beszállító cég, intézmény rendszámát le kell jelentenünk a Várkapitányság felé, hogy a belső sorompókon keresztül be tudjanak hajtani a Palota negyedbe. A rendszámokat a koteles@oszk.hu e-mail címre kérjük megküldeni. Az esetben, ha több gépjárművel felváltva szállítják a kötelespéldányokat, ott mindegyik jármű rendszámát kérnénk megküldeni.

Ha a rendszámok leadása ellenére mégsem sikerül behajtani a Palota negyedbe, kérjük az alábbi elérhetőségeken keressék a Várkapitányságot, vagy az Országos Széchényi Könyvtárat:

  • Várkapitányság: Telefon: +36 1 225-0310, +36 30 574-2381
  • Országos Széchényi Könyvtár: Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály, Telefon: +36 1 224-3840, +36 1 486-8608

Rendszeres kötelespéldány szállítás esetén a rendszámokat elég egyszer lejelenteni. A megküldött adatok bekerülnek a Várkapitányság rendszerébe és onnantól a belső sorompók szabad be és kihajtást engednek. Amennyiben rendszámváltozás történik, azt is kérjük jelezni a koteles@oszk.hu e-mailen.

Elnézést kérünk az újabb változásokért.
Köszönjük a megértést és az együttműködést.

Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztály