Könyvtárlátogatás és múzeumpedagógia

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Különböző programokkal és foglalkozásokkal várjuk az Országos Széchényi Könyvtár története és működése iránt érdeklődőket. A foglalkozásokra, programokra a helyszínek befogadó képessége miatt a csoportok létszáma maximum 30 főre korlátozódik. Kérjük, hogy a látogatás megtervezésekor legkésőbb két héttel az érkezés előtt szíveskedjenek írásban jelentkezni a csoportvezetes@oszk.hu címen. Bővebb tájékoztatásért kövessék honlapunkat, illetve forduljanak munkatársainkhoz a a +36 1 22 43 738-as telefonszámon.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 

KÖNYVTÁRLÁTOGATÁS

Szeretettel várjuk az Országos Széchényi Könyvtár története, munkája iránt érdeklődő diák- és felnőttcsoportokat. A csoportvezetések kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 17 óra között (15.30 óra utolsó indulási időpont), pénteken 9 és 14 óra között (13.00 óra utolsó indulási időpont) lehetségesek.

Általános könyvtárlátogatás
maximum 30 fő; 45 perc
Az épület bejárása során a csoport megismerkedhet a palota és a könyvtár történetével, működésével, tájékoztatást kap a könyvtár gyűjteményeiről, feladatairól és megtekinti a különböző épületszinteket, megismerve az olvasói tereket is.

Könyvtárlátogatási díjak
Csoportvezetés felnőttek részére (6 főtől) 800 Ft/fő
Csoportvezetés diákok és nyugdíjasok részére (6 főtől) 500 Ft/fő
Egyéni vezetés (5 főig) 1000 Ft/fő

 

Raktárlátogatással egybekötött könyvtárlátogatás
maximum 20 fő; 60 perc
Az épület mindenki számára nyitott tereinek bejárása mellett az érdeklődőknek lehetőségük nyílik betekinteni a látogatók elől elzárt többszintes raktárak labirintusába. A séta során számos érdekességet, titkot tudhatnak meg a több millió, különböző típusú dokumentumot őrző terekről. Megszemlélhetik a törzsgyűjtemény néhány ritka kincsét, többek között a legkisebb minikönyvet, a díszműgyűjtemény egy becses darabját. Valamint követhetik a dokumentumok útját a beérkezéstől a raktározásig.

Raktárlátogatással egybekötött könyvtárlátogatási díjak
Csoportvezetés felnőttek részére (6 főtől) 1000 Ft/fő
Csoportvezetés diákok és nyugdíjasok részére (6 főtől) 700 Ft/fő
Egyéni vezetés (5 főig) 1200 Ft/fő

 

Egyes időszaki kiállításokhoz meghirdetett tárlatvezetési díj: 5000 Ft/ csoport.
Rendhagyó, előre meghirdetett időpontokban (pl. szombatonként) tartott nyilvános, csatlakozás alapú tálatvezetések díja: 800 forint / fő

 

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

Párbeszédsegítő, gondolatébresztő és megszerzett tudást elmélyítő foglalkozásokkal várjuk a nemzeti könyvtár gyűjteményei és munkája iránt érdeklődő osztályokat, szakköröket tanóra vagy napközis foglalkozás, osztálykirándulás keretében keddi, szerdai és csütörtöki napokon. A múzeumpedagógiai foglalkozásokra maximum 30 fős csoportokat várunk.

 

 

Mátyás király könyvtárosa
2-4. osztály; 60 perc; 600 Ft/diák
A mesébe oltott foglalkozás során a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek meg Mátyás királlyal és írnokával. A díszes kódexek oldalait is alaposan szemügyre vehetik, melyet követően maguk is tervezhetnek reneszánsz iniciálét a király könyveinek lapjaihoz.

 

 

A Corvina
5-12. osztály; 90 perc; 800 Ft/diák
Felidézzük eddigi ismereteinket Mátyás királyról. Majd drámajáték keretében megismerkedünk a király udvarába látogató kódexfestőkkel, és sajátos kézjegyeikkel. A program során ízelítőt kaphatunk a reneszánsz szellemi és művészeti életéből.

 

 

Vedd be a várat!- séta térben és időben
5-12. osztály; 100 perc; 800 Ft/diák
Kellemes várséta keretében keressük fel történelmünk nevezetes állomásait. Királyok, krónikák és harcok nyomain haladva tárulnak fel gyűjteményünk ritka kincsei, valamint a kövek és történetük titkai.

 

Szeretettel várjuk Önöket és diákjaikat!