Különgyűjteményi olvasótermek

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A Kézirattár, a Régi Nyomtatványok Tára, a Színháztörténeti és Zeneműtár, a Térkép-, és a Történeti Fénykép és Videótár (korábbi nevén a Fényképtár, valamint a Történeti Interjúk Tára) 2020. július 14-étől újra fogadja olvasóit – a koronavírus-fertőzés miatt kialakult járványügyi szabályok betartása mellett.

Felhívjuk figyelmüket, hogy A Plakát- és Kisnyomtatványtár ötödik emeleti olvasóterme a járványügyi intézkedések következtében bezárt. 2020. szeptember 22-től az olvasókat a 6. emeleten, a Színháztörténeti és Zeneműtár olvasótermében szolgáljuk ki a különgyűjteményi olvasótermek szokásos nyitvatartási idejében. Az olvasótermi kutatáshoz továbbra is be kell jelentkezni a plakat[kukac]oszk.hu e-mail címen vagy a 36-1-4878623 telefonszámon.​

 

  • A könyvtárba történő belépéskor, kérjük, minden esetben használják a főbejáratnál elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat!
    Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt ajánlott, az olvasói terekben kötelező a maszk viselése.
    Kérjük, hozzon magával maszkot!

 

  • A különgyűjtemények olvasótermeibe csak előzetes hely- és időpontfoglalást követően tudunk kutatási lehetőséget biztosítani olvasóinknak.
    Előzetes hely- és időpontfoglalás nélkül a tári olvasótermek nem látogathatók.

 

  • A különgyűjteményi olvasótermekben csak a saját gép használata megoldható, közös géphasználatra a járványügyi előírások miatt nincs lehetőség.

 

Nyitvatartás: keddtől csütörtökig 10 és 17 óra között

Részletes információ az olvasótermek használatáról