Címlap 2

Aki összeköt: İbrâhîm Müteferrika – nemzetközi konferenciát szervezett Ankarában az OSZK
Hírek

A magyar−török kulturális évad égisze alatt az ankarai Elnöki Nemzeti Könyvtárral szervezett közösen szimpóziumot az OSZK. A 2024. május 21-ei rendezvény fókuszában az erdélyi származású nyomdaalapító diplomata, İbrâhîm Müteferrika életműve volt.

Újabb 28 corvinát tett közzé digitálisan a nemzeti könyvtár
Hírek

2024. május 16-án az OSZK alapítói terében tartott sajtótájékoztató alkalmával mutatták be a Bibliotheca Corvina Virtualis oldalon legújabban közzétett corvinákat. 

Szép Ernő-emlékest a nemzeti könyvtárban
Hírek

Az OSZK Alapítók tere adott otthont a lírikusként, próza- és drámaíróként is tevékeny Szép Ernőről, valamint műveiről szóló kerekasztal-beszélgetésnek 2024. május 15-én.

A Könyvtári Intézet munkatársai Ceglédbercelen
Hírek

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezete 2024. május 8-án harmadik alkalommal rendezte meg a Könyvtári pikniket Ceglédbercelen. Az OSZK Könyvtári Intézetének munkatársai – ahogy tavaly, úgy idén is – kiállítóként vettek részt a szakmai rendezvényen.

Tudományos konferencia a nemzeti könyvtárban
Hírek

A Ludovico Gritti és kora címmel szervezett konferencia a mohácsi kataklizma utáni másfél évtized egyik legvitatottabb szereplőjét állította középpontba.

Megjelent a Könyvtári trendjelentések idei száma
Hírek

Az OSZK Könyvtári Intézete harmadik alkalommal készítette el a hazai könyvtári rendszer használati szokásait bemutató, számszerűsíthető működésbeli adatait és azoknak az elmúlt évhez viszonyított alakulását ismertető kiadványát.

50 év eredményei – online követhető az OSZK középkori kéziratokkal foglalkozó szakembereinek előadása
Hírek

A HUN-REN–OSZK Fragmenta et Codices kutatócsoport öt évtizedes eredményeiről és Kalocsa német nyelvű középkori kéziratairól szóló, online előadást követhetnek az érdeklődők németül. 

V. Hatvani Kisgrafikai Biennálé
Hírek

A június 15-ig látogatható tárlatot Vasné dr. Tóth Kornélia művelődéstörténész, könyvtárunk tudományos munkatársa nyitotta meg.