Hungarikakutatás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az Országos Széchényi Könyvtár alapfeladata, hogy feltárja, nyilvántartsa és gyűjtse a hungarikának minősülő dokumentumokat. Ezt egyfelől saját munkatársai közreműködésével, másfelől a kutatótársadalom eredményeinek hasznosításával teszi.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati felhívása alapján – a hungarikakutatást támogató KLEBELSBERG KUNO-ÖSZTÖNDÍJHOZ kapcsolódóan – az Országos Széchényi Könyvtár hungarikaigazolást ad(hat) ki könyvtári és kézirattári iratok vonatkozásában.

Igazolás

Pályázat kiírója kér(het)i a támogatások elbírálását segítendő, hogy a pályázó hungarikakutatásra vonatkozó igazolást is benyújtson. Az igazoláshoz szükséges adatokat az itt kitöltendő űrlapon kell benyújtani. Az igazolást 7 munkanapon belül, elektronikus úton, pdf-formátumban küldi meg a könyvtár a megadott elektronikus levelezési címre. Az igazolás mellékletben tartalmazza a kérelemben megadott kutatási adatokat is.

Adatlap

Az Országos Széchényi Könyvtár a kutatási jelentések jobb használhatósága céljából adatlapot állított össze, amelyet sikeres pályázat esetén a kutatás elvégzése után minden pályázónak ki kell tölteni! Az adatlap itt érhető el.

A hungarikajelentések beérkezése után az Országos Széchényi Könyvtár visszaigazoló levelet küld.

Felmerülő kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz a hungarikakutatas@oszk.hu  elektronikus levelezési címen.