Augusztus 20-án kitüntetett kollégáink

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2011/08/22

Az államalapítás ünnepén az OSZK négy munkatársa vehetett át könyvtárszakmai kitüntetést.

Dr. Bartos Éva a Könyvtári Intézet igazgatója és Dr. Madas Edit irodalomtörténész, az MTA doktora, az MTA-OSZK Res Libraria Hungariae Kutatócsoport vezetője Széchényi Ferenc-díjban részesültek, melyet azok a könyvtári szakemberek kaphatnak, akik magas színvonalú elméleti vagy gyakorlati tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával és azok alkalmazásával szolgálták szakmájukat. Az érem Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész alkotása. Előlapján középen a Széchényi Ferenc portréja, a köriratban "SZÉCHÉNYI FERENC-DÍJ" felirat szerepel. A hátlapon köriratban "KÖZGYŰJTEMÉNY SZOLGÁLATÁÉRT" felirat szerepel.

Somorjai Olga a Színháztörténeti Tár könyvtárosa Szinnyei József-díjat kapott. A díjat, amelyet először 1992-ben osztottak ki, azok a könyvtárosok kaphatják, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel szakterületük fejlődését segítik elő. A Szinnyei József-díjat a miniszter adományozza, szakmai kuratórium javaslata alapján. Az érem Szilágyi Bernadett szobrászművész alkotása: kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter, egyoldalas, Szinnyei József domború arcképét ábrázolja, és SZINNYEI JÓZSEF-DÍJ felirattal van ellátva.

Hervay Ferenc Leventét az OSZK nyugállományba vonult munkatársát, aki jelenleg a zirci Ciszterci Apátság Új Könyvtárának vezetője közgyűjteményi munkásságának elismeréseként Széchényi Ferenc-díjjal tüntették ki.

Gratulálunk az elismerésekhez!