Az év végén

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2020/12/18

Kedves Olvasóink!

December 24. és 2021. január 3. között e-mailen és telefonon keresztül elérhető szolgáltatásaink szünetelnek, a december 9. után érkezett online másolatkéréseket január 4-től kezdjük el feldolgozni.

Az ünnepi időszakra is számos nézni és olvasnivalót ajánlunk online felületeinken. Tematikus szolgáltatásaink –, köztük a Corvina könyvtárat bemutató honlapunk – mellett számos érdekességet kínálnak 2020-ban elkészült új adatbázisaink is. Régi ritka címen a mintegy ezer koraújkori metszetet tettünk közzé, az Apponyi-gyűjteményből, régi térképeket nézegethetnek a Földabrosz című szolgáltatásban, az első világháború fotói és Szabó Dénes erdélyi képei között böngészhetnek a Fotótérben, s az 1956-os forradalom röplapjait is bemutatjuk Kisnyomtatványtárunk sokszínű anyagából.

Közösségi felületeinken – amelyeken az idén több mint hatezer tartalmat publikáltunk – az ünnepek idején is várjuk önöket! Számos érdekességről olvashatnak a nemzeti könyvtár blogjában. Végigkövethetik nagysikerű idei sorozatainkat, a több mint harminc részes Trianon 100 – Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében és a negyven részes Munkák és napok és kincsek című sorozatokat. Utóbbi részeként tettük közzé a magyar márkákat bemutató írásokat – köztük a Stühmer csokoládék történetét tárgyaló posztjainkat is.

A karácsony előtti utolsó napokban is rákattinthatnak adventi kalendáriumunkra, s további színes tartalmakat osztunk meg önökkel az ünnepek idején Facebook- és Instagram-felületünkön is. 

Könyvtárunk 2021-es nyitva tartásáról folyamatosan tájékoztatjuk önöket!

Jó egészséget, kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!