Berzsenyitől a versbéli Én integritásáig – könyvbemutató

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/01/08

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság kiadványában, a MIT-füzetek sorozatban megjelent kollégánk, Visy Beatrix: Szavakkal körbe Válogatott tanulmányok, kritikák című könyve. A kötetet 2016. január 11-én, hétfőn 18 órakor mutatják be a Nyitott Műhelyben.

A kötetet bemutatja: Bazsányi Sándor, a szerzővel Gács Anna beszélget.

Közreműködik: Vitárius Piroska (hegedű), előadásában Heinrich Ignaz Franz von Biber Passacaglia-ját hallhatjuk a Rózsafüzér szonátákból.

A Szavakkal körbe anyagát két műfaj és két nagyobb tárgykör társítása adja. Az első ciklus tanulmányai Berzsenyitől a kortárs líráig ívelnek, de elsősorban a Nyugat nemzedékeinek költészetét értelmezik egy-egy költeményre, verscsoportra vagy kötetre fókuszálva, többnyire a versbeli Én integritásának, megalkothatóságának vagy éppen széttöredezettségének, felszámolódásának kérdéseit, megszólalásának módozatait járják körbe. A második egység írásai inter- és multimediális (szöveg)terekbe vezetnek, a kép – elsősorban a fénykép – és a film prózába íródásának olyan eseteit vizsgálják, amelyekben a képek és a filmek műbeli jelenléte, az ekphrasziszok elhelyezése, módja és jelentősége prózapoétikai és tartalmi téttel egyaránt rendelkezik.

Szeretettel várják az érdeklődőket!

A könyv megvásárolható az Írók boltjában.