A Duna összeköt – virtuális kiállítás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/05/10

 

A Duna évszázadok óta ihlet meg írókat, költőket, zenészeket, képzőművészeket, de számos további szempontból is meghatározó szerepet tölt be a régió országaiban.

A múlt dokumentumainak segítségével a Dunához fűződő történelmi gyűjteményeket bemutató virtuális kiállítás nyílt az Europeana, az Osztrák Nemzeti Könyvtár és az Európai Nemzeti Könyvtárak Konferenciája (CENL) szervezésében. A kiállítás a Dunát határként és összekötő kapocsként, a művészi vágyódás tereként és közlekedési útvonalként egyaránt bemutatja, de mindemellett természetesen szó esik a hozzá kapcsolódó katasztrófákról, a védelemre szoruló természeti területekről és a folyó nyújtotta szórakozási lehetőségekről is.

Az idők során a dunai régiót számos formában örökítették meg, a folyam és a környező lenyűgöző táj mindig is a vágyakozás egyedülálló terét alkotta, amelyet a művészek és zeneszerzők „szép kék Duna” néven őriztek meg az örökkévalóságnak.

Látogasson el a virtuális kiállításra, melyben könyvtárunk dokumentumait is felfedezheti, és tudjon meg még többet a Duna varázslatos történetéről!