Együttműködés a Magyar Nemzeti Levéltárral 

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/06/29

 

Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és dr. habil. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) főigazgatója 2023. június 22-én írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Hadifogoly Híradó című kiadvány digitális felvételeinek elkészítéséről, egyúttal a Szovjet táborok magyar foglyai elnevezésű adatbázis bővítéséről.

A nemzeti könyvtár a Magyar Hadifogoly Híradó jegyzékeiről és számairól optikai szövegfelismeréses eljárással digitális felvételeket készít, amelyeket a saját digitális gyűjteményében történő elhelyezés mellett térítésmentesen az MNL rendelkezésére bocsát.

Az aláíráson a nemzeti könyvtárból Tamásné Kovács Adrienn, a Digitális Bölcsészeti Központ (DBK) igazgatója, Mihály Eszter, a DBK igazgatóhelyettese, Mészáros Tamás, az OSZK Gyűjteménymegőrzési Főosztályának vezetője, a levéltárból dr. Farkas Sütő Ákos jogi főosztályvezető, dr. Bajusz Kata jogtanácsos, Bánki Zsolt, a Digitális Szolgáltatásfejlesztési Osztály vezetője, Szatucsek Zoltán, az Informatikai és Innovációs Igazgatóság igazgatója, valamint Hegedűs István, a Digitális Tartalomfejlesztési Osztály osztályvezetője is részt vett.

 

Kapcsolódó tartalom:

Újabb együttműködés a Magyar Nemzeti Levéltár és az Országos Széchényi Könyvtár között