Forgalmirend-változás

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/06/01

 

A Fővárosi Csatornázási Művek a Dózsa György tér és a Dísz tér között csatornafelújítási munkákat végez. Emiatt a Palota út egy szakasza átmenetileg csak egy irányban használható, a Dózsa György tér felől a Palota útra tilos a behajtás.

Az OSZK és a gyorslift a munkálatok időtartama alatt a következő útvonalakon érhető el:

  • A Palota övezetbe be- és kihajtani a Hunyadi János úti sorompón keresztül a Szent György utcán lehet, amelyet 2016. jún. 15.–2016. augusztus 31-ig közműépítés miatt részlegesen felbontanak. A Budavári Palota területét megközelíteni csak a munkaterületen történő áthaladással lehetséges, melyhez a Várgondnokságon túl a kivitelező hozzájárulása is szükséges. A behajtási engedélykérelmeket írásban a behajtas@vargondnoksag.hu e-mail címre, legkésőbb a behajtás előtt két munkanappal kérik elküldeni, A kérelemben meg kell jelölni:
  1. a behajtás célját
  2. a gépjármű rendszámát
  3. a gépjármű rakománnyal együtt mért tömegét
  4. az intézmény (OSZK) nevét
  • A Dózsa György tér felől érkezve a Mikó utca, majd Tábor utca útvonalon lehet eljutni a Palota útra (Dózsa György tér – Attila út a Széll Kálmán tér felé – az alagút utáni első jobbra lehetőség, a Mikó utca).  A gyorslift megközelítéséhez nem szükséges behajtási engedély igénylése.

A Palota út a Dózsa tér felé (lefelé) a gépjárműforgalom számára egyirányú. A rekonstrukció várhatóan október 31-ig tart.