Győztesek konferenciája

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/01/25

 

Az Emberi Erőforrások minisztériuma 2020-ban pályázatot hirdetett a Minősített Könyvtári cím és Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére. A felhívás célja, hogy elismerésben részesítse azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet folytató szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében.
A pályázatra azok a nyilvános könyvtárak jelentkezhettek, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények a címet öt évig birtokolhatják. A Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely magas színvonalon valósít meg innovatív könyvtári szolgáltatásokat. 
A pályázatok lezárultak, a Könyvtári Intézet Könyvtári Minőségfejlesztési Osztálya 2021. január 28-án egy online rendezvény keretein belül hirdeti ki a győztes intézményeket, majd a díj átadása után egy virtuális konferencián köszönti és ünnepeli a 2020-ban sikeres könyvtárakat. A 10 nyertes könyvtár közül négyet választottak ki, hogy ossza meg a hallgatókkal pályamunkájának egy-egy kiemelt témáját. 

A válogatás során szempontjuk volt, hogy olyan bibliotékák mutatkozhassanak be, amelyek minőségmenedzsment tevékenysége eddig kevesebb nyilvánosságot kapott, illetve olyan témákat helyezzenek középpontba, amelyek a korábbi igényfelméréseink alapján nagy fokú érdeklődésre tarthatnak számot. 

A konferencia előadói és témái: 

10.00–10.05 Fehér Miklós köszöntője

10.05–10.35 Kovács Béla Lóránd: A mérésen alapuló döntéshozatal (Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen)

10.35–11.05 Berta Gyuláné: Proaktivitás a partnerkapcsolatokban (Tóth Menyhért Városi Könyvtár, Mórahalom)

11.05–11.35 Szépvölgyi Katalin: Zöld könyvtár a mindennapokban (Óbudai Platán Könyvtár, Budapest)

11.35–12.05 Rakonczás Szilvia: A Digilabor és a BékésWiki innovációk fenntarthatósága (Békés Megyei Könyvtár, Békéscsaba)

A konferenciára 2021. január 27., 10 óráig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva