Kínai delegáció látogatott könyvtárunkba

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/07/05

 

A kínai Kulturális Minisztérium Külföldi Kulturális Kapcsolatok Irodájának általános főigazgató helyettese, dr. Zhu Qi vezetésével kínai delegáció látogatta meg könyvtárunkat.

A vendégeket Szőcs Géza az Országos Könyvtári Kuratórium elnöke és Tüske László főigazgató fogadta.

A magyar miniszterelnök májusi kínai látogatása során a kínai és a magyar fél kormányzati, helyi, intézményi és szakmai szintű együttműködésben kötelezte el magát az „Egy Övezet- egy Út” stratégia keretében.

A dr. Zhu Qi-vel folytatott megbeszélések során az intézményi (könyvtári) együttműködés lehetőségeit tárgyaltuk meg, különös tekintettel a kínai Nemzeti Könyvtárral a múlt év során aláírt együttműködési megállapodásra (MoU).

Az Országos Széchényi Könyvtár javasolja egy „Kína magyar szemmel –  Magyarország kínai szemmel” című fotó- és könyvkiállítás megrendezését Pekingben 2017 második felében, vagy 2018-ban. Ehhez a szükséges előkészítő intézkedéseket már megtettük, de a konkrét terveket még nem tudtuk egyeztetni a kínai partnerrel. Dr. Zhu Qi üdvözölte az elképzelést és ígéretet tett, hogy segítséget nyújt a kiállítás sikeres megrendezéséhez.