Könyvtárak segítik a népszámlálást

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2022/10/05

 

Együttműködési megállapodást kötött a KSH, az Országos Széchényi Könyvtár és több vidéki és budapesti könyvtár, hogy közösen felhívják a lakosság figyelmét a népszámlálás fontosságára és az internetes kérdőívkitöltés lehetőségére, valamint lehetővé teszik, hogy az intézmények számítógépeit használva azok is online válaszolhassanak a kérdésekre, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel.

Az erről szóló megállapodást Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és Mag Kornélia, a KSH Architekturális Szolgáltatások Igazgatóságát vezető elnökhelyettese írta alá.

A népszámlálási kérdőíveket október 1. és 16. között az interneten, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon válaszolhatják meg azok, akik önállóan szeretnének eleget tenni adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A kérdések internetes megválaszolásához az online kitöltési időszakban a könyvtárak – erre a célra biztosított – számítógépeit is igénybe lehet venni az intézmények nyitvatartási ideje alatt. A könyvtárak ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítják, nem kell hozzá beiratkozni, sem más díjat megfizetni. Fontos, hogy a lakosok a kitöltéshez vigyék magukkal a KSH-tól postai úton megkapott levelet, mely tartalmazza 12 jegyű belépőkódjukat.