Kultúrkaland az Országos Széchényi Könyvtárral

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2019/09/30

 

A 2019/2020-as tanévben nyolcadik évadához érkezik az OperaKaland, Magyarország legnagyobb szabású színházi oktatási programja. Diákok tízezrei kelnek útra az egész országból, hogy életre szóló operaélményben legyen részük az Erkel Színházban. 2019 őszén, október 9-től 17-ig Erkel Ferenc Hunyadi László című darabjával várják a tanulókat és kísérőiket. A program 2014 tavaszától tovább bővült: az OperaKaland résztvevői előtt megnyíltak a közgyűjtemények kapui, így az Országos Széchényi Könyvtár is.

A nemzeti könyvtár három különböző programmal is készül a diákok számára az operaelőadást követően.

- Vedd be a várat! – séta térben és időben: Kellemes várséta keretében keressük fel történelmünk nevezetes állomásait. Királyok, krónikák és harcok nyomain haladva tárulnak fel gyűjteményünk ritka kincsei, valamint a kövek és történetük titkai.

- Mátyás király corvinái: Felidézzük eddigi ismereteinket Mátyás királyról, majd drámajáték keretében megismerkedünk a király udvarába látogató kódexfestőkkel és sajátos kézjegyeikkel. A program során ízelítőt kaphatunk a reneszánsz szellemi és művészeti életből.

- Én gyűjtöm, te gyűjtöd, mi gyűjtjük: A nemzeti könyvtár születéséről, a gyűjtésről és a gyűjtőkről tudhatnak meg többet az érdeklődők. Az előadás során beszélgetünk korunk könyvtárairól és a benne rejlő tudásról, értékekről és lehetőségekről.

További információ, valamint jelentkezés a programokra: albert.reka@oszk.hu