Megújult az 1956-os Intézet honlapja

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/03/09

 

A változó digitális környezet informatikai fejlesztéseket kívánt, ezért az 1956-os forradalom 60. évfordulójára megújult az 1956-os Intézet és Oral History Archívum honlapja. Az új dizájn és az új szerkezet – szándékaink szerint – áttekinthetőbbé teszi az oldalon megtalálható tartalomszolgáltatásokat és információkat, valamint biztonságosabbá, stabilabbá a szolgáltatást.

Az új dizájn legfeltűnőbb eleme a honlap főoldalán található, egymást váltó slideshow, diavetítés, amely az éppen aktuális információkra hívja fel a figyelmet. Állandó elemei a Hungary & Eastern Europe – Sixty years ago – A press review by a Hungarian refugee kéthetente változó gyűjteménye, az Oral History Archívum számára készült új interjúk, digitális vagy papír alapú kiadványaink, valamint az éppen aktuális rendezvényeink, tanulmányaink, projektjeink.

A digitális tartalomszolgáltatások (Magyarország 1944–53, Magyarország 1953–63, Magántörténelem – 1956 és a Kádár-korszak, Visszaemlékezések, Fotóadatbázis, Egy nap anatómiája 1989.06.16., Jubileumi weboldalak, 56 az ötvenediken, Túl a listán, Fotográfus életművek, Budapest–Bukarest 1956, Bibliográfia) változatlan tartalommal és formában érhetők el. Bővült a letölthető kiadványaink száma, és naprakészek az információk munkatársaink publikációiról, valamint az Oral History Archívum interjúiról. Az új honlapon több angol nyelvű tartalom található kutatásainkról, projektjeinkről.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulójának évét ezzel az informatikai fejlesztéssel indítjuk, reméljük, elnyeri tetszésüket.