A régizenei kapcsolatok bővítése könyvtárunkban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2023/10/24

 

2023. október 19-én Stefaan Coninx, a németalföldi régizene nemzetközi kutatóközpontjaként működő belgiumi alapítvány (www.alamirefoundation.org) munkatársa látogatott hozzánk, hogy bemutassa az intézmény sokrétű tevékenységét és feltérképezze a két intézmény közötti együttműködés lehetőségeit.

A vendéget Gerencsér Judit általános főigazgató-helyettes, Kőrösi Csilla különgyűjteményi főosztályvezető-helyettes és Illyés Boglárka, az OSZK zenei gyűjteményének vezetője fogadta.

A megbeszélés után ‒ amelynek végén a felek értékes fakszimile kiadványaik egy-egy példányával ajándékozták meg egymást ‒ Coninx úr közelebbről is megismerkedett az egykori felvidéki Bártfa város Szent Egyed-templomának 16‒17. századi kottatárával, az ún. Bártfai gyűjteménnyel, amelynek gazdag nemzetközi anyagában németalföldi, ill. franko-flamand zeneszerzők művei is megtalálhatók.

A következő időszakban folytatódik az együttműködési lehetőségek konkrét feltérképezése és tárgyalása, különös tekintettel a jövő évi belga és magyar EU-elnökségre.