Szocialista lakhatás? – Könyvbemutató a FUGA-ban

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/02/26

A L’Harmattan Kiadó és az Országos Széchényi Könyvtár közösen adja ki a Szocialista lakhatás? – A lakáskérdés az 1950-es években Magyarországon című kötetet, melynek szerkesztője Keller Márkus.
A kötetet 2018. március 9-én, pénteken 18 órakor mutatjuk be a FUGA Budapesti Építészeti Központban (Budapest, Petőfi Sándor utca 5. 1052)

A kötetet bemutatja: Rainer M. János történész, az MTA doktora, egyetemi tanár és Winkler Barnabás építész, a Széchenyi Művészeti Akadémia rendes tagja, címzetes egyetemi tanár.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kötet a helyszínen megvásárolható!

A könyv fülszövegéből: „A 19. század közepén kialakuló és máig érvényes lakáskérdésnek két probléma állt a középpontjában: hogyan lehet megfelelő otthont elfogadható áron az emberek rendelkezésére bocsátani, illetve milyen életformát, milyen életstílust hozzanak létre, támogassanak a felépülő lakások?

A könyv azt vizsgálja, hogy a hosszú ötvenes évek magyarországi sztálinizmusa milyen válaszokat adott ezekre a dilemmákra és hogy a válaszokból felsejlő »szocialista életmód« mennyiben befolyásolta az emberek hétköznapjait.
Keller Márkus PhD, történész, szociológus; az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os Intézetének tudományos munkatársa és az ELTE TÁTK Történeti Szociológiai Tanszékének docense. Kötetei és tanulmányai jelentek meg a 19–20. századi társadalomtörténet, az összehasonlító történetírás módszertana, az 1956-os forradalom és lakhatás témakörében.”