Szép Magyar Térkép 2015

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/04/01

1996-ban indult útjára az a verseny, melynek célja a magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek térhódításának elősegítése. Ennek érdekében az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék (korábban a Lázár deák Térképészeti Alapítvány) és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára minden évben pályázatot hirdet a „Szép Magyar Térkép” cím elnyerésére.

Az idén 15 pályázó 29 pályaművet küldött be, melyet a szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékelt és díjazott. A zsűri elnöke Káldos János, az OSZK általános főigazgató-helyettese volt. A benevezett térképekből megrendezett kiállítás a hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára.

A beküldött darabokból rendezett kiállítás 2016. április 1-től április 30-ig lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti Dísztermében, keddtől szombatig 10 és 18 óra között (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

A kiállítás megnyitó ünnepsége és az eredményhirdetés 2016. április 1-én 15 órakor kezdődik az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti Dísztermében.

Az egybegyűlteket köszönti: Káldos János, a könyvtár általános főigazgató-helyettese.
Az eseményt méltatja: Dr. Klinghammer István akadémikus.
A díjakat átadja: Dr. Klinghammer István és Káldos János.
A rendezvényen bemutatjuk az Országos Széchényi Könyvtár Térképtárának új, a térképek iránt fogékony közönségnek szánt térképtörténeti blogját.

Az ünnepségen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kapcsolódó Facebook-esemény

Képes beszámoló a díjátadóról