Címlap 2

Kérjük, támogassa könyvtárunk munkáját!

Jottányit se 48-ból!

Tíz új adatbázis

Kiadványok

Külső adatbázisok
Oldal

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy 2018. március 31-ig tíz új De Gruyter adatbázishoz kaptunk próbahozzáférést. Részletes információk az adatbázisokról itt olvashatók.

Jottányit se 48-ból! Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc emlékezete – kiállítás
Kiállítások

A Plakát- és Kisnyomtatványtár kiállítással emlékezik az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulójára.

Az I. világháború térképeken. Válogatás a gyűjteményből
Kiállítások

Az első világháborúval foglalkozó kiállítássorozatunk mostani része nem csak a korabeli térképeket, hanem egyéb különleges dokumentumokat is bemutat. Az érdeklődők láthatnak például török, orosz plakátokat, kéziratos térképet a megszállt Szerbiából, vagy épp a román betörésről. Bemutatunk olyan játékokat, papírmaketteket is, amiket az első világháború idején forgalmaztak.

E-könyvek a Typotex Kiadótól
Hírek

2018-tól már intézményünkben is elérhető a Typotex Kiadó könyveit tartalmazó ingyenes online felsőoktatási adatbázis. Látogatóink az olvasótermi számítógépeken tudják elérni ezeket.

Egy százalékkal az írott nemzeti kultúra támogatásáért!
Hírek

Gyűjtjük, őrizzük, feldolgozzuk, szolgáltatjuk – kérjük, támogassa adója 1 %-ával a nemzeti könyvtár munkáját!

Digitalizálási együttműködés határon túli magyar könyvtárakkal
Hírek

A nemzeti könyvtár állományának hiányait is pótolják a közös munka eredményeként gyarapodó digitális gyűjtemények.

A nagyszalontai Arany-dokumentumok restaurálása
Hírek

Könyvtárunk restaurálja a mintegy négyezer tételből álló nagyszalontai dokumentumegyüttest, amelynek nagy része könyv, legértékesebb része pedig kéziratállomány. Az értékes gyűjtemény 2018 februárjában egy éves előkészítő és adminisztratív munka után érkezett Budapestre.

Kis zenék nagy mestere – kiállítás Baján
Hírek

2017 őszén Pom Pom, Mirr-Murr és a többiek című kamarakiállítással emlékeztünk a 2016. július 10-én elhunyt Pethő Zsoltra. A komponista Zeneműtárunkban őrzött hagyatékából összeállított kiállításunk anyagát felhasználva és kiegészítve, most a bajai Türr István Múzeumban nyílik tárlat a Pannónia Filmstúdió egykori zenei referenséről.