Kiadóknak

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A kiadványok köteles példányainak szolgáltatásáról, megőrzéséről és használatáról szóló 195/2019 (VIII. 1.) Kormányrendelet a döntéshozó határozata értelmében, későbbi időpontban, 2021. január 1-jével lép hatályba. Az új időpontot megállapító Kormányhatározat a Magyar Közlöny 2020. évi 155. számában, a 304/2020 (VI. 29) rendeletszámon szerepel. (Forrás: Magyar Közlöny, 2020/155. sz.)

Tisztelt Nyomdák, Kiadók, Kötelespéldány-beszállítók!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy rajtunk kívül álló okok miatt, ismét változik a Budavári behajtási rend.

A 313/2018.(XII.27.) Kormányrendelet alapján a Budai Palotanegyed, illetve a Szent György tér és a Szent György út területére, a vagyonkezelésért felelős Várkapitányság Nonprofit Zrt. engedélye nélkül TILOS behajtani vagy ott parkolni. Ennek értelmében az Országos Széchényi Könyvtárhoz is csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be.

Mostantól minden kötelespéldány-beszállító cég, intézmény rendszámát le kell jelentenünk a Várkapitányság felé, hogy a belső sorompókon keresztül be tudjanak hajtani a Palota negyedbe. A rendszámokat a koteles@oszk.hu e-mail címre kérjük megküldeni, hogy továbbíthassuk az adatokat a Várkapitányság felé (hfp@varkapitanysag.hu e-mail címre). Az esetben, ha több gépjárművel felváltva szállítják a köteles példányokat, ott mindegyik jármű rendszámát kérnénk megküldeni.

Ha a rendszámok leadása ellenére még sem sikerül behajtani a Palota negyedbe, kérjük az alábbi elérhetőségeken keressék a Várkapitányságot, vagy az Országos Széchényi Könyvtárat:

  • Várkapitányság: Telefon: +36 1 225-0310
  • Országos Széchényi Könyvtár: Kötelespéldány- és Kiadványazonosító-kezelő Osztály, Telefon: +36 1 224-3840, +36 1 486-8608

Rendszeres kötelespéldány-szállítás esetén a rendszámokat elég egyszer lejelenteni. A megküldött adatok bekerülnek a Várkapitányság rendszerébe és onnantól a belső sorompók szabad be és kihajtást engednek. Amennyiben rendszámváltozás történik, azt is kérjük jelezni a koteles@oszk.hu e-mailen.

Elnézést kérünk az újabb változásokért.
Köszönjük a megértést és az együttműködést.

Kötelespéldány- és Kiadványazonosító-kezelő Osztály