Címlap 2

Nyári zárvatartás július 16-tól szeptember 3-ig

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET – Július 26.

Kiadványok

Jottányit se 48-ból! – kiállítás

Másolatkészítés
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

A nyári zárás előtt már nem fogadunk új másolatkészítési megrendelést, szolgáltatásainkat 2018. szeptember 3-án nyitjuk meg újra.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET – Finisszázs
Rendezvények

2018. július 26-án zárul az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Képregény Szövetség közös kiállítása. Az ünnepélyes eseményen bemutatjuk a kiállítás katalógusát, valamint szakvezetéssel tekinthetik meg a kiállítást.

Elhunyt volt kolléganőnk, Ritterné László Mária
Hírek

Szomorúan tudatjuk, hogy egykori kolléganőnk, Ritterné László Mária életének 72. évében, méltósággal viselt, hosszantartó betegség után, 2018. július 9-én elhunyt.

Átépítés miatti hosszabb zárvatartás
Hírek

A július 16-ával kezdődő zárással egy időben átalakítási munkálatok indulnak a nemzeti könyvtárban. Ezért az idén tovább, szeptember 3-áig leszünk zárva.

Álomfestészet – Mesébe illő állatok az Ereklyetérben
Kiállítások

Nagy Eszter illusztrátor álomszerű állatfestményeiből láthatnak válogatást könyvtárunkban. A tárlat július 26-ig látható.

Születésnapi csomag
Oldal

Tisztelt Megrendelők!

Könyvtárunk nyári zárva tartásához igazodva az idén is szüneteltetjük Születésnapi Csomag szolgáltatásunk működését. Az idény utolsó megrendeléseit 2018. június 29-ig fogadjuk, az újakat szeptember 3-ától várjuk ismét. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Legalább 100 éves védelmet kaptak Arany János kéziratai
Hírek

Arany János legértékesebb kéziratai és egyéb dokumentumai még 2018 februárjában érkeztek könyvtárunkba a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeumból azzal a céllal, hogy a szakemberek restaurálják azokat.

Kincsek cseréltek gazdát az Országos Széchényi Könyvtárban
Hírek

Két különleges kötet került vissza méltó helyére június 11-én. Az egyik az 1956-os forradalom alatt egy tűz elől kimenekített Mikes Kelemen mű, amely az Egyesült Államokból érkezik a könyvtárba, a másik pedig egy feledésbe merült, majd több évtized múltán előkerült kiadvány, amely a budai ferenceseket illeti.